تاريخ انتشار : 1400/11/16 - 18:03
كد :13
علت بخار زدن پنجره دوجداره؟
لازم است بدانید که در حال حاضر تمامی افراد برای پنجره های ساختمان خود از انواع دوجداره آن استفاده می کنند زیرا پنجره های دوجداره می تواند مزایای بی شماری برای افراد به همراه داشته باشد.
یکی از انواع مزایایی که می توانیم برای شیشه های دوجداره بیان نماییم، این است که از آن ها به عنوان عایق صوتی و حرارتی استفاده می کنند و ممکن است معایبی همچون لکه بخار و یا حالتی مثل عرق کردن بر روی شیشه را مشاهده فرمایید که در ادامه به بیان علت این امر و همچنین روش هایی جهت برطرف کردن بخار زدن پنجره دوجداره آن می پردازیم.
علت بخار گرفتن شیشه دوجداره
از بین بردن بخار شیشه دوجداره
جلوگیری از بخار شیشه خانه
در روزهای سرد زمستان روی شیشه پنجره اتاق قطره های آب تشکیل می شود
از بین بردن بخار شیشه خانه
بخار زدن پنجره دوجداره
چرا در زمستان شیشه ها عرق میکنند
بخار شیشه دوجداره
ساختار شیشه دوجداره
زمانی که نسبت به تولید پنجره دوجداره اقداماتی صورت می گیرد، معمولا میان جداره های این پنجره را با هوا پر می کنند تا با این کار، یک نوع عایق حرارتی ایجاد کنند و مدل هایی از گاز را نیز برای پر کردن فضای جداره ها به کار می برند که می توان با عنوان گاز آرگون و کریپتون، آن ها را مورد معرفی قرار داد.
نکته مهم در مورد پنجره های دوجداره این است که تمامی پنجره های دوجداره مورد عایق بندی قرار می گیرند اما باز هم می توان منافذی را در این نوع پنجره دوجداره UPVC پیدا کرد که موجب می گردند، گازهای آرگون و کریپتون تخلیه گردند و طول عمر پنجره مورد نظر نیز کمتر شود.
البته عوامل دیگری هم وجود دارند که عاملی در کمتر شدن عمر پنجره به شمار می آیند که عبارت از میزان رطوبت محیط، نور موجود در محدوده و همینطور اختلاف دمای واضح بیرون و فضای داخلی ساختمان می باشند که موجب می شوند تا طول عمر پنجره مورد نظر نیز کاهش پیدا کند.
با توجه به توضیحاتی که ارائه دادیم، عوامل بسیاری را می توان نام برد که عاملی در تخلیه گازهای تزریق شده به جداره های پنجره می باشند و همین موارد موجب می گردند تا بخار و رطوبت به راحتی میان جداره ها نفوذ کند و پنجره مورد نظر ما به اصطلاح، بخارزده و کدر شود.
علت بخار کردن بین شیشه های پنجره دوجداره
در فصول سرد سال و یا فصل زمستان، اختلاف دمای فاحشی میان محیط داخلی ساختمان با محیط خارج از آن به وجود می آید که موجب می گردد تا حرارت کمتر شود و دچار عرق کردن شیشه ها شود.
نکته مهمی که می بایست به آن توجه نمایید، این است که این بخار به وجود آمده بر روی شیشه ها ماندگار نمی باشد و معمولا پس از گذشتن ساعتی از آن، به صورت کاملا اتوماتیک و بدون انجام دادن کار خاصی از بین می روند. اما خب نکته اصلی در این جا همین مورد است که ممکن است در همین زمان کم هم، ظاهری ناخوشایند برای ساختمان به همراه داشته باشد و معمولا این بخارهای حاصل شده نیز بر روی سطوح بیرونی شیشه های دوجداره به وجود می آیند اما ممکن است که گاهی این بخارهای در سطوح داخلی شیشه ها ایجاد شوند و یا این که در میان دوجداره شاهد ایجاد بخار باشیم.
تشکیل بخار بر روی سطوح خارجی شیشه دوجداره
معمولا علت این که بخار بر روی قسمت بیرونی پنجره ایجاد می گردد، این است که دمای بیرون ساختمان از دمای محیط داخلی ساختمان نیز کمتر است و ایجاد این نوع بخار بر روی شیشه دوجداره نیز طبیعی می باشد و در واقع می توان بیان داشت که جایی برای نگرانی وجود ندارد. پنجره هایی که به صورت فوق عرق می کنند، عایق بندی شده می باشند و معمولا کاربرد اصلی پنجره دوجداره به این صورت است که از هدر رفتن انرژی جلوگیری کنند که در این شکل مشخص است که از هدر رفتن هوای گرم داخل ساختمان جلوگیری کرده که این اتفاق برای آن ها افتاده است.
دلیل بخارزدگی سطوح خارجی شیشه دوجداره
در صورتی که در پنجره های دوجداره به خوبی فرآیند عایق بندی انجام شده باشد، جداره داخلی در هوای گرمی که ساختمان دارد و جداره خارجی در برابر هوای سرد محیط خارجی ساختمان، عکس العمل نشان داده و بر روی شیشه های خارجی ساختمان، بخار ایجاد می گردد و در واقع این بخارزدگی به صورت موقت می باشد.
تشکیل بخار روی سطوح داخلی شیشه دوجداره
از مهم ترین عواملی که موجب می گردند تا بخار بر روی سطوح داخلی شیشه دوجداره به وجود آیند نیز می توان به اختلاف دمای فوق العاده زیاد میان فضای داخلی و همچنین فضای خارجی ساختمان اشاره نماییم و یا این که به تهویه نامناسب داخلی و بسیاری موارد دیگر اکتفا نماییم که می توانند عاملی در این امر تلقی شوند.
تشکیل بخار میان دو صفحه شیشه دوجداره
این عامل در شرایطی اتفاق می افتد که عایق بندی پنجره دوجداره به وجود نیاید و به سبب وجود این مشکل، می بایست پنجره ها به صورت کلی تعویض شوند. این مشکل را می توانید در ساختمان هایی مشاهده نمایید که معمولا بیش از ده سال از نصب پنجره دوجداره در آن ها می گذرد اما گاهی اوقات عاملی همچون استفاده از مواد اولیه نامرغوب هم می تواند موجب این امر شود.